tirsdag den 12. januar 2010

Suri Cruise: ok for en 3 årig at gå i høje hæle?


Jeg må indrømme, at jeg blev rimlig foruroliget, da jeg så 3 årige Suri Cruise (FYI: barn af Tom Cruise og Katie Holmes) gå med højhælede sko - ikke én gang, men mange gange. Jeg syntes at det er frygtelig tidligt, at skulle passe ind i samfundets skabelon af, hvad det indebærer være feminin og kvinde.
Men jeg husker tilgengæld tydeligt, da jeg selv var i børnehavealderen, elskede alt hvad der var sminke og prinsessekjoler OG samtidigt gerne ville være politidame og have huller i jeansbukserne. Da jeg var 10 år, fik jeg af min far et par højtelskede cowboystøvler, som min mor absolut hadede fordi de klemte mine fødder, på en meget usund måde. Men jeg fik lov til at gå med dem - og den dag i dag er mine tæer meget tætsiddende og sidder i en spids.
Hvor meget skal man blande sig i sine børns tøjønsker? Skal de have lov til at udtrykke sig kreativt gennem deres tøj (som vi gør), eller skal vi lave nogle (sunde) grænser for dem?
Jeg ved det ikke - heldigvis går der nok en del år, før jeg behøver at tage konkret stilling til det.

3 kommentarer:

Heidi Månson Vesterdal sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Heidi Månson Vesterdal sagde ...

Min personlig mening er at højhælede sko til børn hører hjemme under leg eller måske til specielle lejligheder.

Det kan næppe være sundt for Suri at gå i dem til dagligt.

Ingen tvivl om det klæder hende og kan godt lide "hendes" stil. Og at hun i fremtiden nok skal blive et mode ikon. Men igen, der må være grænser.

Men nu har jeg ikke selv børn, og er derfor måske ikke den rette til at sige min mening.

Sidsel sagde ...

Jeg har det fuldstændig på samme måde - men 3 år er ret tidligt at blive mode-ikon. Men det er jo Hollywood.
Har heller ikke børn og jeg ved ikke hvordan jeg vil reagere, hvis mit barn plagede mig med store bedende øjne....men det bliver nok også kun til legestuen med de høje hæle - hvis jeg engang får en pige:-)