torsdag den 26. januar 2012

Lana Del Ray - ægte eller ej?


Nederst ses Lana Del Ray a.k.a Lizzy Grant, som platinblondt sangerinde og øverst ses Lana Del Ray indie-sangerinde med 50'er sex-killing look inkl. oppustet læbe.Jeg har lige læst en god artikel på Information.dk om internet sensionen Lana Del Ray. Den er ret god og opridser hendes vej til at blive stjerne, og den kritik hun har mødt for at være "fake" indie-sanger. Er hun ægte kunstner eller iscenesat sex-kittin? Og er man mindre kunstner, fordi man er bevidst om sit image og er et pop-image ala Rihanna mindre rigtigt end et indie-image ala PJ Harvey? God læsning: "Overlæben, der talte over sig", Information.dk,  læs her


Uddrag:


"Musikvideoen i sig selv har i dén grad boostet hendes popularitet: En perfekt følelsesforstærker i kornet 8 mm-billedkvalitet — optagelser fra en svunden tid, populærkulturelle erindringsglimt og private situationer, der giver en fornemmelse af at være tilskuer til en særlig vemodig forevisning af hjemmeoptagelser.


Men der er én bjælke i øjet: overlæben. Del Rey står ellers på afstand i halvtotal, lænet op ad en mur, men hendes overlæbe springer i øjnene, ser ud som om den er hævet efter et slag — eller måske lige lovlig gavmild brug af collagen.Spot blev føjet til skade, da det viste sig, at Lana Del Rey tidligere havde haft sig en lidet succesfuld karriere som platinblond mainstream-popsanger med akustisk guitar under det umage navn Lizzy Grant aka Lana Del Ray. Og det blev endnu værre, da det viste sig, at hendes debutalbum var blevet trukket tilbage fra markedet to måneder efter udgivelsen."

Ingen kommentarer: